Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart moet passen bij de persoon. Aangezien niet alle mensen gelijk zijn zal een uitvaart ook verschillen. Dit kan stijlvol of eenvoudig. De kosten zullen dus heel erg afhangen van uw persoonlijke wensen.

De gemiddelde kosten.

De kosten voor de verzorging van de overledene, de kist en de diensten van de uitvaartverzorger gelden voor elke uitvaart. De bijkomende kosten bepalen het totaalbedrag. Te denken valt aan luxe uitvoering van de kist, rouwkaarten, rouwadvertenties, de locatie van de afscheidsdiners, bloemstuk(ken), dragers, vervoer, grafsteen, grafkosten en grafrechten.
Al deze kosten hangen samen met de keuze die u maakt. Gemiddeld kost een begrafenis € 7.000 – € 10.000. Voor een crematie dient u rekening te houden met een bedrag dat varieert van € 5.000 – € 6.000. Genoemde bedragen zijn gebaseerd op landelijke cijfers. Een begrafenis die door onze vereniging wordt verzorgd kost gemiddeld € 5.000. Let wel: dit is inclusief grafrechten en exclusief een grafsteen. Het bedrag aan ledenkorting wordt hierop nog in mindering gebracht.

Beter inzicht in de kosten.

Wilt u een indicatie van wat uw uitvaart gaat kosten, dan kunt u op basis van uw wensen de kosten in kaart brengen. U kunt daarna ook bepalen welke voorziening u eventueel moet treffen om in deze kosten te voorzien. Een een tussenpersoon of een verzekeringsmaatschappij kan u daarbij helpen.